Zář 022013
 

co tak potkávám koloběžkáře různě po republice, mám odkoukaný tento žebříček nejčastěji kupovaných strojů (seřazeno podle značek, poplatné datu vydání článku – 2.9.2013):

kostka kolobka: hill (cross), tour (cross)

mibo: mastr, crazy

k-bike: k7, k6

yedoo: city, mezeq

co je nejprodávanější ovšem nutně nemusí být nejlepší. jel jsem na všech uvedených strojích a tak si dovolím krátké postřehy:

yedoo city je koloběžka pro děti, na nákup do blízkého obchodu, na venčení čivavy, na dojezd do nejbližší hospody. je levná a cena odpovídá kvalitě.

yedoo mezeq je těžký dříč vhodný spíš do terénu. jinde z vás udělá dříče, protože je prostě těžká a nášlap má vysoko.

yedoo mezeq brno

kostka hill je dlouhá (ne však tak dlouhá jako mezeq), nikde se s ní moc nevejdete, nicméně na dlouhé trase se vám odmění setrvačností  – hillka prostě jede! váha je v normě. rám trochu pruží.

kostka hill cross kostka cross

kostka tour je větší sestra hillky, víc pruží, víc váží a je tak nějak už moc velká.

mibo mastr je díky skládacímu mechanismu ideálním společníkem na jízdy do práce, na pivo či výlety spojené s cestováním autem či vlakem. i do autobusu ji dáte (zde už je lepší mít i brašnu). mastrova geometrie je vhodná do města a na kratší výlety. pro sportovnější a rychlejší jízdu moc dělaná není.

mibo mastr

mibo crazy je lehčí a neskládací sestra mastra. v zásadě nevidím důvod, proč se ochudit o možnost skládání, i když crazy je o špetku pohlednější.

k-bike K7 je snad nejuverzálnější stroj – hravě s ní předjíždíte šalinu v centru metropole, díky přednímu šestnáctipalcovému kolu hravě překodrkáte i střední nerovnosti. na silnici je jako doma a jede jako o život. na outdoor moc stavěná není kvůli nižší světlosti a tuhosti rámu, kdy z vás vytřese duši 🙂 K7 není pro vyložené čahouny, máte-li dva metry, asi to už chce něco většího.

k-bike K7 kbike K7

k-bike K6 je kráska na dvanácti palcích, vyšší světlost zajistí průchodnost terénem dobře, ale mějte se na pozoru před přejezdy vyčnívajících předmětů, protože dvanáctka je opravdu malušenká. díky skladnosti lze K6 doporučit jako alternativu k těžším skládacím kolobkám.

K6 se dá také zajímavě vytunit:

existuje mnoho dalších zajímavých strojů – kostka city, k-bike K5, mibo courage. samostatnou kategorií je závodní kickbike.

člověk si holt musí uvědomit, proč si kolobku kupuje. když vás to chytne, nebojte, nezůstanete u jedné 😉

krátký popis několika nejprodávanějších koloběžek je třeba doplnit o pár odkazů, kterak se orientovat v kolobkách:

https://www.nakolobce.cz/obchod/index.php?sid=112&aid=12 – miloušovy rady, co koupit a proč koupit

https://www.ceskykolobeh.cz/cs/kolobezky – rady klubu českého koloběhu

(Visited 1 485 times, 1 visits today)
 Publikoval v 23.52
QR Code Business Card